Pastor Youngblood beskrev sin personliga erfarenhet av den hjälp som Scientology-kyrkan erbjuder och hyllade L. Ron Hubbards lära som en kunskapens tändande gnista. Han välkomnade den nya Scientology-kyrkan i Harlem ”som ett hoppets torn på vår tids turbulenta hav”, och tillade: ”Må den bli till en mäktig fyr för folket i Harlem och för människorna i varje stadsdel i vår älskade stad.”

VIDEO I SKRIFTLIG FORM:

Som man brukar säga: Guds vägar är verkligen outgrundliga. Hans vilja står inte alltid att finna i en jordbävnings raseri, utan också i stillhet och lugn. Det kom en tid då jag, den främste stöttepelaren för min församling, sprang rakt i en tegelvägg – jag behövde hjälp.

Stöttepelaren behövde lite stöd – och sällan om någonsin är de stöttade villiga eller ens i stånd att återgälda eller återinvestera det stöd de fått. Bröder och systrar, min styrka var liten, mitt ljus var svagt och mina bördor var för stora.

En dag kontaktades jag av några av mina församlingsmedlemmar, som är scientologer. De föreslog kärleksfullt och övertalande att jag åtminstone själv borde undersöka – inte lyssna på rykten, utan själv undersöka – L. Ron Hubbards teknologier.

Jag gjorde Reningsrundownen. Jag fick Dianetics-auditering. Och jag tog kurser där jag konfronterade mitt förflutna, både saker som hade gjorts mot mig och saker som jag hade gjort. Och folk började lägga märke till min glöd. Min glöd var på väg tillbaka!

Och folk frågade mig: ”Vad håller du på med för någonting? Du ser så glad ut, du ser så fridfull ut.”

Och det vore försumligt av mig idag att inte ära den som äras bör. Min mor lärde mig det: ”Var storsint nog för att ge andra den ära de förtjänar.” Och det jag kan vittna om idag är att Scientology-kyrkans teknologi från L. Ron Hubbard har fått mig igenom några extremt trassliga situationer.

Ett sätt som teknologin hjälpte mig på var att ge mig ett namn på några demoner, som engram! Och jag har fått lära mig att det första steget är att namnge demonerna, i alla fall tills man är Clear … ”Världen ser ljusare ut när ens eget ljus skiner …” Och ni, Scientology-kyrkan, är ett skinande ljus i Harlem idag.

L. Ron Hubbards teknologi ger en grundläggande sorts utbildning. Han förstod nämligen värdet av att tala samma språk som vanliga människor.

Som det står i den bibel jag studerar och läser och predikar från: ”Folkskarorna hörde honom gärna.” Och Ron skrev så att vi alla skulle kunna förstå.

Genom hans läror tänds kunskapens ljus, och när man går framåt, ökar man som individ stadigt sin wattstyrka tills man ser mer sanning i världen än man såg förut.

Så ja, jag är kristen, och jag tackar Gud på denna dag och i denna stund för denna teknologi, som är L. Ron Hubbards arv och är för folkskarorna. Ja, tack gode Gud för L. Ron Hubbards liv och ande och arv.

Det står i Bibeln: ”Gå ut i hela världen.” Och våra bröder och systrar inom Scientology är därute och tar sitt arbete otroligt allvarligt. Scientologer söker hjälpa människor vars ansikten de aldrig sett, vars ögon de kanske aldrig får se in i och vars namn de aldrig får lära känna.

Och när skillnaden har gjorts, har orden gjorts sanna – de är inte längre tomma påståenden. Då och först då blir återuppståndelse något verkligt och inte bara något möjligt.

Så här och nu, då denna dröm förverkligas – idag – reser sig denna ideala Scientology-kyrka och dess samhällscenter som en ljusets ledfyr, ett hoppets torn på vår tids turbulenta hav. Denna dag för tanken till analogin med fröet.

För när man vattnar det och lägger det i rätt jord – se vad det växer till att bli. Så skåda denna ideala org som har blommat upp framför oss … Må den bli till en mäktig fyr för folket i Harlem och för människorna i varje stadsdel i vår älskade stad!

Tack så mycket. Och tack till L. Ron Hubbard.

LADDA NER VITBOKEN