Pastor Jones hyllar Scientology-kyrkans betydelse för samhället i Harlem och säger: ”Ur biblisk synpunkt har varje rörelse som funnits, varje förändringsskapande rörelse, börjat med en person. L. Ron Hubbard är en rörelse för förändring – till det bättre, för uppvaknande … I mina ögon efterlämnade L. Ron Hubbard ett rikt arv så att människor verkligen kan förstå sin potential och vägen till lycka baserat på hans läror och förståelse.”

VIDEO I SKRIFTLIG FORM:

Harlem har skapat en renässans för ett stort antal rörelser så det är självklart att Scientology-kyrkan är ännu ett kapitel i Harlems historia, för att skapa ännu en stor rörelse.

Detta område är så mångfasetterat – här finns de mycket rika och mäktiga och även de mycket utslagna och depraverade. Och behovet av Scientology-kyrkans ankomst vid denna gynnsamma tidpunkt och att de har en sådan inverkan saknar motstycke.

David Miscavige sade: ”Vi har kommit för att hjälpa er göra det ni behöver för att hjälpa er själva.” Folk inser inte att hjälpen finns hos dem själva, att förändringen de behöver finns inom dem själva. Att kunna ta människor ute i samhället, att ta människor som inte vet att det finns hjälp att få, hit till detta center kommer att påverka deras liv, vilket förhoppningsvis kommer att sprida sig var de än beger sig. För om de fick hjälp från Harlems Scientology-kyrka, i Harlem, då kan någon från Queens säkert komma hit och få samma hjälp.

Det finns så många som lider, så många som är vilse. Så många som behöver hjälp vet inte hur de ska fråga eller ens vem de ska fråga. Att ha Scientology-kyrkan här vid denna tidpunkt som ännu en stöttepelare för den hjälp som människor behöver – det är fantastiskt, absolut fantastiskt.

Att kunna berätta för någon – hur de än började med droger, hur de än gick ner sig i gatuträsket – att de kan finna vägen ut. Jag har arbetat med det här i över 35 år, och att ha medkämpar man kan vända sig till som säger: ”Ni kan låta oss hjälpa er att göra vad ni redan älskar att göra. Ni kan låta oss hjälpa er att göra skillnad i människors liv, något som ni har drömt om, men som ni aldrig haft stödet, resurserna eller möjlighet att kunna göra.” Var annars finner man en plats där man kan göra den sorts högklassiga videopresentationer som jag ser i Scientology-kyrkan?

Det samarbete jag hoppas detta kan leda till är i första hand att inbjuda andra religiösa ledare att själva se vad Scientology kan göra, för att hjälpa dem – utan att inkräkta på deras religiösa läror, utan att ändra deras inställning till något de gör som de anser vara viktigt för dem. Men man kan lägga detta till sin arsenal för att hjälpa någon som kanske inte lyssnar på dig. Men de lyssnar på Scientology-kyrkan.

Jag talade med någon idag och sade: ”En sak som inte har värde varar inte länge.” Detta har klart och tydligt värde och kommer från människor som är visionärer. Ur biblisk synpunkt har varje rörelse som funnits, varje förändringsskapande rörelse, börjat med en person. L. Ron Hubbard är en rörelse för förändring – till det bättre, för uppvaknande, för igenkännande, för insikt, för uppenbarelse, att kunna se vad man kan göra och sedan bara göra det.

Detta undervisas normalt inte, det är inte något man lär sig i ett prästseminarium eller college. Det krävs att någon med tillräcklig vision ingjuter det hos en. I mina ögon gjorde L. Ron Hubbard exakt det och har efterlämnat ett rikt arv så att människor verkligen kan förstå sin potential och vägen till lycka baserat på hans läror och förståelse.

Jag hyllar honom för hans insatser. Ett verk på den nivån kräver uppenbarligen mer än en genomsnittlig individ. Det är något speciellt med honom, något annorlunda med honom, någonting av större omfattning. För en sak jag har märkt är att folk inte nödvändigtvis gör honom till en gud. Han är inte deras gud. Han är deras guide.

LADDA NER VITBOKEN