Pastor Cecil ”Chip” Murray, pensionerad ledare för First African Methodist Episcopal Church i Los Angeles och nu professor i religionsvetenskap vid University of Southern California, uttrycker vid invigningen av Scientology-kyrkan i Inglewood sin aktning för grundaren av Scientology, L. Ron Hubbard, och Scientology-kyrkan: ”Mina vänner, denna nya kyrka ger oss en chans att förändra saker och ting. Jag uppmuntrar er, folket, att till fullo utnyttja denna chans. L. Ron Hubbard var ett geni som kunde säga: ’Här är problemet, här är lösningen, och här är en detaljerad förklaring av hur du tillämpar den lösningen.’ Här är en boning som L. Ron Hubbard har byggt.

Han är en själens arkitekt och en skapare av drömmar. Utmaningen vi står inför är att använda vad vi har fått. Och jag är så tacksam för vad ni har gett oss idag. Gud välsigne er alla.”

VIDEO I SKRIFTLIG FORM:

Jag har haft nöjet att arbeta med många medlemmar av kyrkan under de sista 30 åren. Så jag vet att det nu äntligen finns människor med tillräcklig hängivenhet, tillräckligt mod och tillräcklig styrka för att kämpa vidare och göra denna stad och värld till en bättre plats. Vi behöver en ny värld.

För att uppnå det behöver vi ett nytt tänkesätt. Denna nya värld kan inte ha människor som är inskränkta i sina tänkesätt, utan måste få sina tänkesätt frigjorda. Denna nya värld får inte bara vara en värld av konsumenter, de som bor i det som byggs, utan en värld av människor som producerar, de som förverkligar det som inte fanns förut. Scientology-kyrkan och era handlingar möjliggör i själva verket en bättre värld.

Jag har sett att Scientologys stora framgång i hög grad kommer sig av detta: Den behandlar hela personen. Den riktar sig till helheten. Den delar inte upp saker. Den behandlar hela den mänskliga erfarenheten, så att man kan frigöra sig och bli det som är bäst hos en själv. Att vara fri innebär att vara fri för utbildning, att vara fri för arbetsträning. Det är att vara fri från den negativitet som råder i ens liv. Det är att vara fri för vad som helst. Det nya du.

Mina vänner, denna nya kyrka ger oss en chans att förändra saker och ting. Jag uppmuntrar er, folket, att till fullo utnyttja denna chans. Ni och jag uppmanas ständigt av poeten att ”bygga ståtligare boningar åt dig själv”. Här är en boning som L. Ron Hubbard har byggt. Han är en själens arkitekt och en skapare av drömmar. Utmaningen vi står inför är att använda vad vi har fått. Och jag är så tacksam för vad ni har gett oss idag.

Gud välsigne er alla. Och kom ihåg, det bästa sättet att förverkliga ens drömmar är att vakna!

LADDA NER VITBOKEN